första advent

Ihh dag är det första advent! Snart är det julafton, gud tiden bara rusar iväg. Jag blev kvar hos Johanna efter igår och idag ska vi ha adventsmys och baka pepparkakor, lussebullar och knäck. Smaskigt värre. Ha en bra första advent allihopa!

pördigt

Igår kväll var jag, Johanna och Matte hemma hos Johanna. Vi kollade på massa roliga youtube klipp, blandannat ett med bloggerskan Mogi eller ska jag kanske säga Mogey?. Hon är ju så sjukt rolig! Hoppas dock att hon driver, men kul är det. Efteråt så drog vi hem till Sara där det var lite folk, en supertrevlig kväll helt enkelt! peace




axelvaddar och kristallkronor

Nu är jag helt slut i hela kroppen. Sen elva tiden imorse har jag varit och köpt saker till mitt rum tillsammans med mamma och faster. Vi har åkt tvärs över hela staden för att hitta rätt grejor, ibland är jag faktiskt lite kräsen. Vi kom hem med en hel del, bara att sätta upp allt och så sen är det klart! Gardiner, kuddar, en filt, ljus, en kristallkrona och lite andra grejor. Jag hittade också ett par skinnhandskar för 70 kr på jysk, ska vara äkta skinn men vem vet. Köpte även löstagbara axelvaddar, det är så sjukt snyggt med markerade axlar, gillar den trenden.


paintball

Idag är det klassens dag! Sps08 för hela slanten alltså. När vi slutar halv ett, så är det lunch som gäller och vid två bär det av mot Kåbo. Där ska vi spela paintball i två timmar. Jag kommer dö. Vi ska spela inomhus med mjuka bollar så förhoppningsvis klarar jag mig endå (går dock ett ryckte om att det kommer göra lika ont, aj). Sedan så åker vi tillbaka till skolan för att äta en gemensam middag, pestopasta med kyckling och sedan kladdis till efterrätt. Är super hungrig nu så detta hjälper icke. Efter det så ska vi leka lite lekar och så, som när man var liten. Är fett taggad.

Kollade även upp min frånvaro, 20 minuter ogiltig sedan jag började tvåan. GRYMT

GRATTIS GUSTAF! :)


nymålat

Idag har det varit full rulle, hela dagen. När jag kom hem från skolan var min faster här och hade börjat måla mitt rum, så jag hjälpte till med det lilla jag kunde. Nu har jag rensat ut alla sommarkläder, bäddat nytt, och tagit in de nya möblerna. Känns dock fortfarande lite kalt utan gardiner och sådant. Kommer upp en bild när allt är klart. Juste! Har beställt hem en text som man kan klistra på  väggen, Carpe Diem men skrivstil. Betyder "fånga dagen" på latin. Nyss var jag ute på promenad med Matilda och tre hundar. Tre hundar är några hundar för mycket. Visst, jag älskar dom, men finns inget jobbigare än att hålla koll på alla koppel. Så ska dom busa, så vill den ena hem, den andra vill kissa och den tredje vill busa. Life is a bitch.

onsdag


Strumpbyxor hm, haft sönder själv
Klänning gina tricot
Kavaj second hand
Smycken armband grekland och ring hm

nyklippt kille!

Andreas var här nyss, och gick med lite kortare hår. Förstår inte hur han vågar låta mig klippa honom, ingen utbildning alls! Fast har gjort det sedan nian så börjar lära mig, hehe. Nu är Ludde här och snart kommer Filip, så ska vi röka lite vattenpipa. Have a nice evening

citat

Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv.
Sören Kirkegaard


family guy

Nu ska jag krypa ner under täcket och kolla på family guy tills jag somnar. Det har blivit en av mina nya favvisar. Tyckte det verkade suga när jag såg reklamen men ack så fel jag hade. Man ska inte dömma hunden efter håren. Skulle egentligen vilja läsa någon bra bok, men det går inte, det är inte min grej. Jag har inte gått och lagt mig utan att kolla på serier på flera år. När jag sover borta eller någon hos mig brukar det gå bra, men annars är vi bästa vänner, jag och serierna. Sov så sött!

favoriter
*scrubs
*house
*dhw
*grey's
*family guy
*how i met your mother
*nip/tuck

tisdag


Skor skopunkten
Chinos hm
Tröjor vanlig svart från hm's herravdelning, transparant under från gina tricot
Klocka ur&penn
Sjal grekland

blått är flott

Har redan börjat komma i julstämning bara snön som fattas. Den kan dock få dröja ett tag till förresten, jag gillar att det fortfarande går att använda tunna jackor och slippa allt tråkigt slask. Nu sitter jag hemma hos Lina och vi har precis ätit middag, fisk som dom fiskade i Norge i somras, flashigt värre. Idag köpte jag en kavajaktig sak på myrornas. Blå är den, med markerade axlar. Älskar axlarna men vet inte om jag kommer använda den så mycket. Den kostade dock bara 58 kr men är lite tajt i budjeten just nu. Vad tycker ni, behålla eller inte?


091124

EN MÅNAD KVAR TILL JULAFTON! Herregud, tiden går så himla fort. Tror inte att ett år någonsin gått så fort. Tiden bara rusar förbi. Det har hänt så mycket i mitt liv sedan för prick ett år sedan. Undra vad som kommer ha hänt om ett år.. Den som lever får se.

måndag

Nu har 20% av skolveckan avklarats, så, klart, check. Bara fyra dagar kvar till det är helg igen.. Fyra låånga dagar. Idag har jag varit med Johanna hela dagen. Det blev fika, shopping, och mys framför tv:n med grönsaker och dipp. Vi kollade på "tomten är far till alla barnen" Johanna hade aldrig sett den förr! Den filmen är så sjukt rolig, trots att jag har sett den säkert 10 gånger så garvar jag fortfarande lika högt. Det är så det ska va. Dröm sött gott folk

Klocka 199 ur&penn. Armband 34 kr albrekts guld.

bridget jones

Ikväll lagade jag och Arpine thailändsk kycklinggryta, det var supergott. Lite starkt för min smak kanske, men endå super. Nu ska jag dra mig mot vardagsrummet och kolla på tv3 söndags film. natti


hejsanhoppsan lillebror

Jag vill tacka Matilda så hemskt mycket för hjälpen med bloggen. Den är inte helt klar en som sagt, det är ett stort projekt förstår ni, hehe. Igår var jag på fest hemma hos Amanda det var jättetrevligt och jag hade superkul. Glömde dock kameran hemma så kan inte bjussa på några roliga bilder. Idag har jag inte gjort så mycket. Arpine sov här, fast hon fick sova i ett annat rum, jag vill helst inte smittas av hennes sjukdomar. Gud vet vad hon bär på. Till frukost hade mamma bakat scones det var mums. Under resten av dagen har pappa varit här och hjälpt mig med att skruva ner lampan och rullgardinen och sådant. På torsdag ska det målas om! Vi försökte flytta på min garderob, men det visade sig vara helt omöjligt. Pappa sa att om vi försöker dra den i sidled så skulle den gå sönder. Så slutsatsen av det blev att jag ska tömma hela min garderob. Kul. Får passa på att rensa ut lite också. peace

ett gästinlägg.

tjolahopp. mitt i allt bloggfixande så skall jag på bio med familjen(mammsen fyller år). bloggen kommer se lite retardaktig ut i några dagar till. nu kan man kommentera och sådär i varedra fall, FAST om man väl kommer in på kommentarsidan och sådär så lägger sig "side"-en längst ner. men det får heta DUGA i några dagar(en vecka) till. i det här huset är det svårt att få tillgång till datorn. jag har ju en bror(läs datanörd) you seee.

Med kärlek,
MATILDA!

solen är här igen

Har dock hört att den inte ska stanna länge. Imorgon står det regn på prognosen, men man får glädjas åt de få soltimmarna vi får såhär års. Jag kom nyss hem från Ikea där jag och mamma köpt lite saker till mitt rum, nya ben till sängen och överkast och lite sånt. I veckan kommer min faster och målar om, ska bli skönt att slippa syrrans gamla tapeter. Nu ska jag ut på promenad med mamma och Wille. Hörs sen!

den svarta kavajen, till vardag och till fest

H&M Look Book image

hm.com


2012


14 år till salu

Påväg hem från träningen idag så plockade jag upp en tidningen Metro, så jag skulle ha något att underhålla mig med under bussresan hem. Bläddrar igenom tidningen och kommer till en artikel om en tv-profil som köpt sex av minderåriga. Tjejerna var 14 år gamla och för samtliga sexuella tjänster betalde mannen 1200 kr. Det är helt sjuk, jag blir så jävla förbannad, vad fan tänker människan med? Tjejerna är 14 år, dom skulle säkert kunna vara hans egna barn. Jag undrar vart vårat samhälle är påväg.. Tjejerna hade fått sin insperation när dom läst boken "14 år till salu" som handlar om en tjej som är prostituerad. Jag har läst den boken, och jag blev allt annat än inspererad av att börja sälja sex. Jag vet inte om detta är vanligt men detta är ett problem som staten verkligen borde ta tag i, istället för att fåna sig med lagar som ipred-lagen.

fredag



Tröja Gina gricot, egentligen är den lila men syns inte på bilden
Strumpbyxor haft sönder själv från hm
Ringar gåva och hm

död åt skolan

Just nu sitter jag på mitt köksgolv med datorn i knät. Sitter på golvet för om jag sitter vid köksbordet så vill Wille hoppa upp i knäet hela tiden för att han känner sig utanför så fick kompromissa lite. Ska snart börja läsa en bok som handlar om hustrumisshandel under 1800 talet, som är vad min uppsats ska handla om. Fyfan, vill bara bränna boken och aldrig mer höra ordet uppsats. Om ett tag kommer Ludde hit iallafall så då kan jag lägga ifrån mig skolan för ett tag. Ha en bra kväll

Tristan och Isolde

Kung Mark av Cornwall hade uppfostrat sin systerson, då denne blivit föräldralös. Pojken, som hette Tristan, var nu uppvuxen till en ståtlig ung man. Han hade också blivit en mycket skicklig riddare.
Kung Arthur var glad över att låta honom få en plats kring runda bordet.

En dag kallade hans morbror på honom för att be om hjälp. Tristan tvekade han inte att ge sig av. Kung Mark hade råkat i bråk med kung Aguisance av Irland. Aguisance gick med på att lösa tvisten genom en envig mellan två kämpar. Tristan ställde upp för sin morbror, medan Aguisances skickade sin svåger Marhaus till Cornwall.

Det blev en jämn och hård kamp, och bägge kämparna fick sina rispor och smällar. Men till slut fick Tristan in ett mäktigt hugg över hjässan på Marhaus, varpå denne segnade ner död. En flisa av Tristans svärd råkade fastnade i skallen på Marhaus. När den fallne kämpens syster, drottningen, såg sin döde bror tillbaka på Irland, tog hon reda på flisan. Rasande svor hon att hämnas på den man som dödat hennes bror.

En tid efter striden blev Tristan svårt sjuk. Han förstod att Marhaus svärd måste ha varit förgiftat. Trollkarlen Merlin förklarar för Tristan att han genast måste bege sig till den plats där svärdet smitts, och där få vård. Först då kommer han att tillfriskna. Alltså reste Tristan till Irland, men under det falska namnet Tantris. Eftersom ingen visste vem han egentligen var kunde han ta sig ända in i hovet. Här träffade han drottningens dotter, den vackra Isolde, som gick med på att behandla hans sår.

Allt eftersom dagarna förflöt blev Tristan allt starkare, och började förbereda sig för sin hemresa. Men dagen då han ska ge sig av hittar drottningen Tristans svärd, och jämför sin flisa med jacket i klingan. Nu förstår hon att Tantris är den man som fällde hennes bror i kampen i Cornwall.Drottningen blev utom sig av ilska, och krävde att Tristan genast skulle avrättas. Men Isolde berättade om riddarens förgiftade sår för kung Aguisance. Han förstod att Marhaus försökt fuska sig till en seger på det mest lömska sätt, och gav omedelbart Tristan fri lejd hem.

Tristan märkte att det var omöjligt att glömma den vackra Isolde. Hennes klara blick, hennes blänkande leende och glada sinnelag hemsökte honom under hela resan över havet. Tillbaka i Cornwall kunde han för sin morbror inte ösa nog med lovord över flickan som hjälpt honom bli frisk. Utan att någonsin sett ens en hårlock av Isolde blev kung Mark djupt förälskad i henne. Han undrade om Tristan kunde tänka sig att resa tillbaka till Irland för att be om hennes hand i hans ställe. Eftersom Tristan älskade sin morbror över allt annat i världen, gjorde han detta med största glädje.
När Tristan återvände till Irland fick han höra att en ryslig drake härjade på den vackra ön. Utan att tveka red han iväg för att dräpa odjuret. I en mörk skog mötte han till slut monstret.

Med sin lans höjd kastade han sig i galopp mot vidundret, men draken reste sig högt över hans huvud och blåste ut ett stort moln av sin giftiga andedräkt mot riddaren. Förblindad och halvkvävd störtade Tristan till marken. Draken slingrade sig runt honom för att sluka honom, men i sista stund fick Tristan upp sitt svärd och stötte det djupt i odjurets hjärta.

En bit därifrån gick Isolde för sig själv. Hon hörde stridlarmet i skogen och skyndade genast dit. Först fick hon se den fasaväckande draken ligga i sina dödsryckningar, och vände sig om för att rusa därifrån. Men så såg hon Tristan ligga orörlig ett stycke bort. Hon återvände genast till slottet och skickade ut några tjänare för att hämta den livlöse riddaren. Under de närmsta dagarna vårdade hon den fallne kämpen tillbaka till god hälsa. Då kung Aguisance hörde vad som hänt, ville han genast gifta bort Isolde till drakdödaren. Isolde själv verkade inte ha något emot detta, då hon blivit smått betagen i den stilige riddaren, men Tristan förklarade att han egentligen var där för kung Marks räkning. Ett bröllop mellan kungen av Wales och hans styvdotter passade Aguisance ännu bättre. Vilken strålande allians mellan de två rikena! Men Isolde var stött. Man pratade om henne som en handelsvara likt kaninskinn eller öltunnor.

Saken var emellertid redan bestämd. Tristan och Isolde for iväg på ett skepp mot Cornwall. Vad de dock inte visste var att drottningen av Irland blandat till en kärleksdryck som Isolde och kung Mark skulle få tömma vid sitt första möte. Detta skulle tända lågan hos den motsträviga Isolde.

Det var den irländska brudtärnan som vaktade drycken, men slarvig som hon var hade hon ställt ner flaska bland några vinkrus. I ett obevakat ögonblick hälldes den magiska vätskan upp i tron att det var vanlig måltidsdryck, och ett-tu-tre, hade Tristan och Isolde svalt varsin ordentlig klunk!

Nu hade de förstås bara ögon för varandra. Aldrig hade väl kärlek varit så olycklig eller kommit så olämpligt. Men saker måste ha sin gång. Isolde gifter sig med den lycklige kung Mark, och på ytan verkar allt frid och fröjd. Så ofta de kan försöker Tristan och Isolde träffas; i mörka källare, i skogar på natten, och alla andra ställen där de kan tänkas få vara i fred. Men så en dag överraskas de av kung Mark.

Fylld av skam ger sig Tristan av till Bretagne, för att inte ställa till det ytterligare. Han försöker glömma Isolde, men det är meningslöst. Han till och med gifter sig med en annan vacker kvinna med samma namn, för att stilla sin längtan. För att ha annat att tänka på kastar sig Tristan in i stridigheter med kung Arthurs fiender. Det är under en sådan batalj som han blir sårad av en förgiftad pil. Hans väpnare Gurvenal ser att han inte har någon livsvilja kvar, men reser till Cornwall för att be Isolde följa med honom tillbaka. Om någon kan hela Tristan är det hon. Innan resan är det bestämt att Gurvenal ska hissa vita segel om Isolde är med tillbaka. Svarta, om inte.
Isolde följer utan att tveka med till Bretagne. Då skeppet siktas vid horisonten undrar Tristan vilken färg seglen bär. Han hustru står vid fönstret och ser fartyget närma sig. För ett ögonblick tvekar hon. Sedan, uppfylld av avundsjuka och besvikelse, säger hon ”Svarta!” Då ger Tristan upp sin sista suck, och faller död ihop i sängen. Så fort Gervenals skepp lagt till rusar Isolde iland och upp i Tristans rum. Men då hon får se sin älskade livlös i sängen kastar hon sig över hans bröst och dör även hon av brustet hjärta.

Kung Mark för dem bägge tillbaka till Cornwall. Där får de en praktfull begravning i en kyrka, men på var sin sida om altaret.
Nästa dag har något underligt hänt. En björnbärsranka har växt upp ur Tristans grav. Den sträcker sig över altaret ner mot Isoldes grav, och omfamnar den ömt och kärleksfullt.

Lite nytt


Vi fick sluta tidigare från skolan idag så gick runt på stan själv ett tag.
På hm hittade jag ringen för 39.90 kr. Halsbandet fick jag av mammas
kompis, det låg på mig sängbord när jag kom hem. Vet inte vart det är
köpt, men tacktack!

Knifetown baby, knifetown

Slutar skolan om tjugo minuter, sedan är det bara två dagar kvar sedan är det helg! U n d e r b a r t. Jag är så sjukt trött på skolan, framförallt på våran uppsats. Den dagen då den lämnas in kommer vara en av de bästa dagarna i mitt liv, hitills. Nog om det. Ikväll ska jag till Lovisa i Knivsta och ha tjejkväll, Andrea och Linda ska också vara med. Det ska bli mys. Ha en bra kväll

091118


T-shirt hm's herravdelning
Kjol lindex
Nagellack hm's egna
Halsband lindex
Ring nya från indiska
Armband bikbok

dags att krypa till kojs

Nu har jag precis läst 30 sidor i min företagsekonomibok om försäljning och marknadsföring. Ganska kul faktiskt, fick lite tips som jag skulle kunnat använt mig av när jag var telefonförsäljare back in the days. Nu ska jag krypa ner i sängen, får hoppas att vovven lämnar lite plats åt mig idag. Han kan bereda ut sig ordentligt trots att han är så liten. Säkert bara för att irritera mig. Sov sött!


dåligt, rix fm

Jag är som jag tidigare nämnt inte den mest tekniska människa som har vandrat på denna jord. Logga in på msn och kolla mailen och sådär är ungefär vad jag brukar göra på datorer. Liknande med mobilen, det nödvändiga helt enkelt. Därför har jag aldrig riktigt lärt mig hur man laddar ner musik på datorn. (okej det är olagligt men alla gör det endå) Slutsatsen av detta är att jag inte har så mycket musik på min mobil och inte på ipoden heller. Så min lösning på detta har varit att be andra skicka låtar till mig. Men tröttnade efter ett tag på det, och alla har inte min musiksmak heller. Så har lyssnat på rix fm nu de senaste månaderna istället. Jag håller på att bli galen, jag kan varenda och då menar jag verkligen varenda text i varenda låt. Dom spelar bara samma sorts musik och samma låtar hela tiden. De har lyckats förstöra låtar jag tidigare tyckte var jättebra. Dåligt rix fm.

Detta är ju då ett riktigt i-landsproblem, och jag har andra saker att bry mig om också. Var mest en tanke som slog mig på bussen påväg hem, när jag satt och nynnade med i gloria för sjuttonde gången denna vecka. peace out

rings


Var på stan innan skolan började idag och hittade lite saker. Den blåa
klänningen är mycket finare på måste jag säga, gillar de markerade axlarna.
Den kostade 150 kr och är från märket Vila. Blev helt kär i guldringen och den
kostade endast 49 kr så det blev en i silver också. Båda från Indiska.

Ny design

Matilda var här nyss och hjälpte mig lite med bloggdesignen. Eller hjälpte och hjälpte, hon gjorde allt. Jag satt och kollade på. Förstår mig verkligen inte på sådant, är inte speciellt tekniskt av mig. Den är inte riktigt klar som ni ser. Jag har en mac dator och hon är van vid en vanlig så hon ska fixa det sista imorgon. Men det är på g nu iallafall. Tack så mycket Matilda!

Jag, Ellinor, Matilda. I början av sjuan, väldigt snygg bild tycker jag.
Diggar trycket på Matildas linne ;)

Måndagens


Skor converse från stadium
Byxor jeansleggins från gina tricot
Skjorta hm's herravdelning
Sjal åhléns
Armband grekland och en detalj från att par stövlar
Ring gina tricot

Dagens



Skor skopunkten
Skjorta jeansskjorta från gina tricot
Ringar
gina tricot och glitter
Klocka grekland
Mössa pappas gamla
Halsband albrekts guld

söndagsmys

jag kom hem till Arpine för en stund sedan. Vi har inte gjort så mycket, hon har bara suttit och knappat på denna dator som jag fått låna i sisådär 1 minut. Vi ska åka och handla lite godsaker och sedan åka hem till Ludde och kolla film. Ha en trevlig kväll!


Lördags kvällen

Min lilla paus höll inte i sig speciellt länge, haha.. Igår var vi hemma hos Gustav på födelsedagsmiddag för Åsa. Det var supergod mat, fläskfilé med potatisgratäng och pannacotta till efterrätt, det är svårt att toppa. Av mig och Johanna fick hon en ring som hon blev väldigt glad över (sprang runt hela stan och letade så det var tur!) och en svart klänning. Sedan kom det lite mera folk och middagen blev till en fest. Det var den kvällen!

Otaggad

Jag har varit ganska otaggad på att skriva blogg under helgen. Får se när jag orkar uppdatera. ha det bra

Dagens outfit


Skor skopunkten
Byxor hm
Tröja gina tricot
Skärp med nitar från grekland
Halsband albrekts guld
Halsduk gina tricot
Jeansjacka myrornas
Skinjacka hm
Handskar i sammetsleopard från gina tricot
Väska åhléns

Fredagens planer

*Skolan
*Lunch på Chagall
*Träna med Lovisa och Lina
*Fika med Johanna och Jesper
*Idol sen film!

the King of pop


Filmen var grym, sov så gott!

THIS IS IT

Idag har jag varit på stan och fikat med Ebba och Åsa. Det var jättetrevligt, drack 018s islatte för första gången sedan i somras. Tyvärr måste jag säga att jag blev lite besviken, den håller inte måttet längre.  Har i princip bara druckigt kaffe på wayne's den senaste och måste säga att deras islatte med vaniljsmak slår 018s med hästlängder. Nu ska jag iväg på den sista visningen av "This is it" med Johanna, Ludde, Johan och Filip. Ha det bäst


Två söta tjejer

Köpte dessa och en liten present till Åsa men den får ni inte se. Halsbandet
kommer från Albrekts Guld och kostade ca 60 kr. Armbandet kommer
från BikBok och kostade 40 kr.

Silly boy


Videon är väl inte den bästa kanske.. Men jag diggar låten.

hahahaha

ÄR STAL DU SENAST NÅGONTING? har aldrig stulit något
HUR MÅNGA TIMMAR SOV DU INATT? cirka åtta timmar, försov mig lite
VILKEN FILM SÅG DU SENAST? hich med will smith igår
VILKEN INTERNETSIDA BESÖKTE DU SENAST? Bilddagboken.se och playahead.se
VAD SA DU SENAST TILL VEM? ta med nycklen! till min syrra som skulle ut
VEM FICK DU SENAST SMS FRÅN OCH VAD STOD DET? matilda: Yes!
VAD GJORDE DU IGÅR? jag var i skolan sen hos caroline en stund. sen tränade vi
VAD HAR DU GJORT IDAG? skolan sen skrivit en uppsats hemma
VAD SKA DU GÖRA IMORGON? gå i skolan ha ha.
HUR MÅNGA MSN-KONTAKTER HAR DU? vet inte rigtigt och pallar inte logga in
VILKET LAND BESÖKTE DU SENAST? grekland
HUR MÅNGA SNÄLLA KÄNNER DU? dom flesta jag känner är snälla, oftast
GODASTE ÖLEN? drocker inte öl
VAD SÅG DU SENAST PÅ TV? navy CIS är på tv nu
VAD ÄR DET FÖR MÄRKE PÅ DIN DVD-SPELARE? technica
SENASTE KÖP? en jordgubbs smoothie och en morotskaka på 018
VAD HAR DU DÅLIGT SAMVETE FÖR? inget just nu
VAD HAR DU FÖR SKOR? sneakers
VAD HAR DU PÅ DIG FÖR KLÄDER IDAG? just nu, svarta shorts och en adidaströjja
VILKEN MUSIK HAR DU LYSSNAT PÅ IDAG? allt jag har på mobilen, do you hang up med shanye ward gick om ett antal gånger
GILLAR DU KAFFE? njaa islatte nån gång ibland
ÄR DU VEGETARIAN? nej det är jag inte
HAR DU SAGT ”JAG ÄLSKAR DIG” TILL NÅGON IDAG? nej det har jag inte gjort
HUR SVARAR DU I MOBILEN? hej det är stina!
VAD DRACK DU SENAST? apelsinjuice
GILLAR DU ATT LAGA MAT? ja det är roligt om jag inte tvingas till det
NÄR DRACK DU ALKOHOL SENAST? i fredags
VAD SKA DU GÖRA IKVÄLL? jag ska ta en dusch snart sen blir det tv
VAD LIGGER NEDANFÖR DIN SÄNG? ingenting
HAR DU ETT JOBB? nej, ska försöka skaffa
VAD SKRATTADE DU ÅT SENAST? nåt på youtube haha, crackkarlsson.
FOLKÖL I KYLEN? jag tror inte det, orkar inte gå och kolla
NÅGRA FRAMTIDSPLANER? jadå, lämna sverige
BRUTIT MOT NÅGON LAG? ja
NÅGRA MVG? syslöjd och engelska
NÅGON SOM FÖRSTÅR DIG? inte många
NÅGOT BEROENDE? läppbalsam haha, skulle inte klara en dag utan
FIKAT IDAG? nja lite kladdkaka..
ETT PAR CONVERSE? ja ett par gula inte snygga någonstans!
NÅGOT FAVORITMÄRKE? gillar adidas (a)
KÄRLEK I HJÄRTAT? inte så mkt för tillfället

till mitt försvar kan jag säga att detta är två år gammalt, jag var cool!

Usch, Lindex!

Lindex har en ny kollektion som heter Affordable luxury. Den kollektionen säljs bara i S och M. Hur sjukt är inte det?! Det om något framkallar väl ätstörningar och tankar på att man inte duger som man är. De måste ju vara helt dumma i huvudet som gör en sådan kollektion, blir så sjukt arg. Framförallt då lindex är en affär där många vuxna handlar och jag faktiskt trodde att dom om några skulle tycka det var okej att inte var pinnsmal. Jag anser faktiskt mig själv vara normalviktig och jag skulle inte kunna ha tillexempel byxor därifrån. Det är fan stört. Vart är världen påväg egentligen. Tänkte lägg upp en bild på kollektionen men jag struntar i det, dom kan ta sina fula kläder och köra upp någonstans.

Spinning

Nu sitter jag i skolan och fördriver tiden innan mitt spinningpass som börjar klockan 16.00. Jag orkade verkligen inte åka hem emellan. Funderar på att göra min spanskaläxa till imorgon så kan jag ägna kvällen åt något lite mera underhållande. När jag kommer hem ska jag lägga ut en gammal lista från bilddagboken hahha.. Herregud, jag som trodde jag aldrig haft en fjortis period. Jag hade fel. Over and out.


Mina kära vänner Lovisa och Linda och för kanske ett år sedan, hehe.
Jag är inne på Lovisas användare då jag har glömt mitt lösen. Och alla
hennes andra  bilder va på naturen, men den här bjuder hon nog på!


Dröm sött

Nu ska jag lägga mig i min underbara säng med min ännu mer underbara hund efter att ha skrivit klart svenska läxan som är till på fredag, ute i god tid för första gången. Är faktiskt lite stolt över mig själv. Har skickat in företagsekonomin också. Så nu ska jag lägga mig i sängen med en kopp svartvinbärste och kolla scrubs. puss och godnatt

woooow

Denna var dock supersnygg. Fast skulle vilja ha den i svart isåfall.

Open Back Lace Dress SEK 699, Jones & Jones - NELLY.COM


Dagens i-landsproblem

Har börjat fundera lite kring nyårsklänning. Jag vet att det är väldigt tidigt, men varför stressa sista veckan när man kan börja leta redan nu. Förra året hade jag en tajt klänning i svart spets. Den var jättefin, men kostade också mera än vad den var värd egentligen. I år vill jag inte lägga massa onödiga pengar på en klänning jag kanske bara vill använda en gång. Fast det bästa vore ju att hitta en som supersnygg och som går att använda på andra lite finare tillställningar. Inte för att jag brukar gå på några men om jag någongång skulle. Jag vill ha en fodralklänning med djup rygg, eller en tubklänning med paljetter? Eller.. Det är svårt ibland.




Samtliga klänningar är från asos.com och kostar 400-500 kr.

Du har snygga bröst, vill du ...

HAHAHA, idag var jag och Johanna på stan. Vi fikade på Chagall och kollade runt lite efter något att köpa till Åsa. När vi står och ska säga hejdå kommer det fram en kille och säger: Ni har snygga bröst, vill ni knulla? Med en grov brytning. Man tänker alltid på att man kan lura personer som inte kan svenska till att säga sådana saker. Eller jag har iallafall lekt med tanken. Men att faktiskt göra det?! Vi blev ju helt stälda, och han stod där och log som att han frågat efter närmaste tågstation. Vi fick oss iallafall ett gott skratt, det händer inte varje dag att man får sådana frågor. Peace

Sängdags

Jag måste verkligen börja gå och lägga mig i tid. Jag somnar runt ett, två på nätterna nuförtiden. Förra veckan funkade det bra för då hade vi sen vecka, men idag funkade det inte lika bra. Börjar åtta hela veckan så måste komma in i rutiner. Man behöver trots allt ett visst antal timmars sömn per natt cirka 7-8, och jag har en känsla av att jag inte följer regelboken i detta fall. Jag ska bättra mig. Ikväll ska jag ligga i sängen färdig för att sova 23.00. Får se hur det går.  Sov så sött

Jag ska drömma om Thailand.

kvällspromenad

Jag vet inte vad det är, men under den här tiden på året så går jag alltid promenader. Mestadels kvällstid, det har gjort i flera år. Visst, det är jättebra att man rör på sig, men jag går ju aldrig promenader på somaren, då det faktikst är varmt och skönt. Utan jag tror jag vill frysa. Jag vill nog plåga mig själv. Det måste vara mitt kall. Nu ska jag Wille och Ludde ta en promenad genom Sunnersta. Här i Gottsunda kan man ju inte gå, kan ju bli skjuten när som helst och det vill man ju inte. Ciao

låt dig inspereras av..

Supercoola Agyness Deyn. Hennes stil är en skön blandning av allt möjligt. Gillar framförallt att hon är så pass egen. Känns inte riktigt som att andra vågar det hon vågar. Hon blandar vilt med mönster och material, och oftast blir resultatet skitsnyggt. Älskar att hon brukar ha hatt. Jag vill också ha en hatt. Peace



Veckoplanering

Måndag: Hjälpa Gustaf att köpa vinterskor. Långromenad med hunden. Plugga.
Tisdag: Friluftsdag i skolan, wihoo. Klippa Andreas. Hundvakt. Träna.
Onsdag: Träna efter skolan, spinning.
Torsdag: Gå på this is it.
Fredag: Träna. Någon form av filmkväll.
Lördag: Middag för Åsa som fyllt år, sedan förmodligen party.
Söndag: Chilla järnet och ladda upp inför nästa vecka.

Saker som ska göras någongång under veckan: Vattenpipa med Ludde. Sy och pyssla med Johanna. Skriva uppsats. Köpa present till Åsa. Fika med Josefin. m.m


Visste inte vad jag skulle ladda upp för bild. Men här är
jag i nian. Peace


Grannfejden

HAHAHA jag dör. Om någon läser detta nu, sätt på tv3! Det handlar om en kvinna som vill att hennes granne ska göra sig av med sina hästar för att de luktar illa och att en kattunge tydligen drunknat i grannens pool. Hon säger också att hon är allergisk mot hästar. Men i början berättar hon att hon haft hästar, men hon är bara allergisk mot unghästar. Jaja då förstår jag. inte. sjukt kul att kolla på såhär en söndagskväll. Peace out

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ÅSA "SNYGGÅSA" ÖSTMAN <3





Planerna för kvällen

Ikväll har jag varit och käkat farsdagsmiddag hos min pappa det var jättegott han gjorde sin favoriträtt. Nu ska jag fixa mig lite sedan blir det fest. Ha en bra kväll!

friskis&svettis

Jag har bara legat och kollat på Grey's Anatomy avsnitt hela dagen. Är så sjukt seg. Men om en timme ska jag befinna mig på friskis i Ultuna för att köra ett pulsmedel pass. Var länge sen jag var på det, men det ska nog gå bra. Har dock ett minne av att det är väldigt mycket hopp, jag gillar inte att hoppa. Vill också tilläga att jag är så jävla trött på detta väder nu. Känns som att man inte har sett solen på evigheter. Blir lite smått deprimerad över att det är så grått poch tråkigt hela tiden. Peace

UNT


Bilden och repotaget kom ut i tidningen idag istället för igår. Innan
den publicerades ringde dom och kollade så de inte hade uppfattat något
fel, det tycker jag var jättebra. Bilden är ju inte världens snyggaste dock.

Min fredag

Idag har jag fikat en hel del. Först på wayne's med Åsa, Johanna, Sofie och Ebba. Träffade även på Izabelle och Josefin, det var inte igår, saknar dom tiderna litegranna. Efter det så rullade jag och Nanna vidare till 018 för att träffa Ellinor och Jesper för att fika. Det var en trevlig dag med härliga människor. Jag åt världens godaste tacos med mor och syster alldeles nyss, är proppmätt. Snart kommer Ludde och Gustav och hämtar upp mig, sedan drar vi till Johanna i Kåbo. Ha de bäst!


Jag har blivit lite sugen på att börja använda ringar, köpte en igår men
sedan kom jag på att jag borde ha en del hemma. Så jag började leta
igenom lite gamla lådor och hittade detta. Det kan man kalla att fynda!

Dagens outfit


Skjorta
flanellskjorta från gina tricot
Leggings lackade från gina tricot
Stövletter skopunkten
Ring gina tricot
Klocka grekland
Armband grekland

utvilad? nej

Inatt har jag sovit i nästan 12 timmar, och känner mig endå trött! Hur kan det vara så? Kroppen är så konstig, när man sover för lite känner man sig trött men även när man sover för mycket, knas. Jag känner mig iallfall förkyld idag med halsont och täppt i näsan så blir ingen träning för mig. Brukar i vanliga fall träna endå, men Andrea skrämde upp mig lite i tisdags så nu skippar jag det. Hon berättade att om man tränar när man är sjuk kan det ta på hjärtat och bidra till att man inte får träna på ett halvår. Och så vill jag faktiskt inte ha det. Istället ska jag gå en långpromenad med Wille. Peace



Intressant fakta

Min hund ligger och snusar jättehögt. Ni vet när någon andas väldigt högt i sömnen? Det gör han nu, låter nästan som en människa ligger och andas i min säng. Ville bara berätta det, kan tänka mig att ni inte klarat er utan den vetskapen. God natt!

Wallander

Ikväll har jag kollat på Wallander-prästen med min mor. Vi åt morötter med chips och dipp, det var mys. Filmen var asbra, jag älskar svenska filmer. Det känns som att inte så många ungdomar gör det nu för tiden, men alla har som sagt olika smak. Min åsikt är dock att Wallander och Beck är i en klass för sig. Nu ska jag sova, och det bästa av allt är att jag kan sova hur länge jag vill. Jag har inte ens ställt klockan. Puss


Kvällens köp




En kort svart skinn kjol från hm. Den kostade 199kr. Jag tycker
att den är skitsnygg men vet inte riktigt hur mycket jag
kommer att använda den
så kanske, kanske lämnar jag tillbaka den.
Döskallering från gina tricot. Hade tänkt att köpa en från glitter
först men denna var på rea och kostade bara hälften så mycket,
39,90 kr. Ett riktigt kap må jag säga.


"Tjejkväll på stan"

Nu ska jag dra ner på stan för att möta upp Johanna och kanske Axel. Det har anordnats något som heter "tjejkväll på stan". Affärerna är öppna mellan sju och nio tror jag, med lite rabatter och specielerbjudanden. Fick en lapp om det idag, och längst ner på sidan stod det att det var helt okej om killar följde med. Vilken tur! Killar får också komma, snällt. Då kan man ju fundera över hur jämnställt det är. En liten tanke som slog mig bara. Ha en bra kväll

Vad jag har haft på mig idag. Bilden ser helt mongo ut, men ville visa
mina nya skor haha.
Skor skopunkten
Klocka grekland
Linne gina tricot
Skjorta pappas

Shopping!

Idag köpte jag dom enormt efterlängtade skorna. Har redan hunnit använda ett par, de är otroligt sköna och jag tror att jag kommer använda dom jättemycket. Det ena paret är låga svarta kängor som passar till vardags. Det andra paret är högklackade och passar mera till fest. Vill också tilläga att båda är snyggare i verkligheten och när de väl sitter på foten. Ciao



UNT

Sitter i skolan nu trots att jag är ledig, har precis skickat ett svenskaarbete till Lina för redigering som ska lämnas in imorgon. Mitt utvecklingssamtal gick asbra, jag är jättenöjd. Trodde inte att det gick så pass bra som det gjorde men det var en trevlig överaskning. Efter samtalet åt jag lunch med Johanna på Chagall, då kom det fram en tjej från UNT och frågade om hon kunde få ställa några frågor till oss angående hur det är att vara tonåring, och de fick hon. Så imorgon är vi i tidningen haha, om de tycker vi var vettiga nog. Ha det bäst

LÅNGHELG

Är ledig torsdag och fredag, så jävla värt. Imorgon har jag dock utvecklingssamtal, vi får hålla tummarna för det! Just nu sitter jag och röker vattenpipa med Ludde och diskuterar planerna för nyår. Längtar som tusan. Hoppas på att det blir någon god middag i början av kvällen, sedan party. Imorgon blir det SHOPPING med Johanna. Ha det bäst

Dagens outfit

Halsduk en bortklippt del av en klänning
Tröja gina tricot
Klocka ur&penn
Leggings gina tricot, lackade
Stövlar bruna från skopunkten

GOD NATT, SOV GOTT, DRÖM SÖTT


sleepover

Ikväll ska Lina sova här. Jag ska färga hennes hår, wiihoo. Hoppas det blir bra, annars kan jag få problem. Vi har iallafall sovmorgon till kvart över elva imorgon så det är najs, jäkligt najs faktiskt.

Shopping är lycka

Ibland är det verkligen kul att shoppa, ibland blir man verkligen lycklig. Du bara känner lyckoruset sprida sig genom hela kroppen. Det är då du köper något du verkligen vill ha, som du längtat efter att få köpa. På torsdag kommer jag känna så här. Jag ska köpa två par skor jag velat ha sedan jag såg dom första gången, det är äkta lycka.

Bilder kommer på torsdag


blablabla

Blev ingen fika med Ludde idag, men på onsdag så kör vi! Istället var jag hos Johanna, vi satt och drack te och pratade igenom lovet. Har hänt mer än vad det brukar på så få dagar. Har glömt ett av linnena jag köpte i Norge kvar där, det suger balle. Men nu ska jag sova och kolla på serier, as usual. Sov gott!
Vad jag fick med mig hem från Norge, både köpta saker och saker
jag har fått av min enormt generösa kusin. Favorit plagget är nog den
svarta transparanta tröjan. Har letat länge!


Måndag

Nu sitter jag på en mattelektion och gör ett litet grupparbete, hyffsat kul med tanke på att vi annars skulle suttit och räknat i matteboken. Efter skolan ska jag fika med Ludde. Ska bli jätteroligt, berätta om allt som hänt under lovet och så vidare. Hoppas Johanna följer med också, har saknat henne! Peace out

Godmorgon!

Idag börjar jag tjugo i ett, ändå är jag uppe nu, känner mig sjukt duktig. Nu ska äta gröt till frukost sedan beger jag mig av till friskis för att träna innan skolan börjar. Var över en vecka sedan jag tränade sist, inte bra alls. Ha en bra dag!



Borta bra men hemma bäst

Nu är jag hemma från Norge! Det har varit underbart, en helg jag aldrig kommer glömma. Har shoppat en del, kommer bilder imorgon. Nu är jag jättetrött och ska sova lite. Det är så skönt att sova hemma i sin egen säng, även om jag älskar att vara utomlands så finns det inget bättre än att komma hem. Sov sött!